Welke scooter in Helmond kiezen?

Je hebt vast wel gehoord van de nieuwe regels die gemeenten bedenken om het verkeer in de stad ‘beter’ te maken. Of het echt beter is kun je over discussiëren, dat je er als scooter bezitter rekening mee moet houden is een ding dat zeker is. Hoe zit het eigenlijk met een scooter in Helmond? Mag je nog gewoon rijden met je oude bromfiets of wordt het tijd voor een upgrade? Lees snel verder voor het laatste nieuws over de regels en waar je in Helmond rekening mee moet houden.

Wie rijdt waar?

Tot voor kort waren de regels eigenlijk vrij eenvoudig: Niet zo ingewikkeld dus. Maar Amsterdam is de eerste gemeente die in 2019 de standaard regels heeft aangepast. Daar moeten snorscooters tegenwoordig ook op de rijbaan rijden, en mogen ze binnen de ring niet meer op het fietspad rijden. Dat betekent ook een helmplicht. Buiten de bebouwde kom gelden de standaard regels, dus op het fietspad rijden en een helm dragen is niet nodig. Maar op de rijbaan binnen de ring mag een snorscooter nog steeds maar 25 kilometer per uur rijden, tussen de auto’s die veel harder rijden. Niet zo vreemd dat een helm dragen verplicht is dus! In Helmond zijn de regels nog hetzelfde, en waarschijnlijk zal dat ook wel blijven. De wegen zijn hier heel anders, het is ook niet zo’n drukte als in de Randstad. Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/nieuwe-scooter/

Helmond staat voorop met e-scooters

Al in 2001 had de gemeente Helmond een inruil project voor benzine scooters en kregen Helmonders een subsidie om over te stappen naar elektrisch. Nu bijna tien jaar later zijn er genoeg redenen om ook zonder vergoeding naar een elektrische scooter in Helmond te kijken. De actieradius is een stuk verbeterd, je kunt dus verder rijden op één lading. Ook de prijzen zijn flink gedaald, een e-scooter is niet veel duurder dan een standaard model. Het voornaamste nadeel is dat er minder te sleutelen valt, opvoeren zoals dit bij een 4-takt motor heel eenvoudig is kan niet met een elektromotor. Verder zijn er eigenlijk alleen maar voordelen te noemen zoals thuis opladen, een stille motor, geen smerige uitlaatgassen en lage kosten per kilometer. Bedrijven kunnen zelfs subsidie krijgen voor een elektrische scooter in Helmond, bijvoorbeeld als bezorgscooter.

Snel op weg met een scooter leasen

Geen tijd om te sparen en wil je vooruit? Dan kun je ook een scooter leasen in Helmond. Dat is betalen in termijnen, zo ben je voor een paar tientjes per maand klaar. Je kunt bijvoorbeeld bij Fast & Furious scooters een glanzende nieuwe scooter bestellen en die via de leasemaatschappij financieren. De geldzaken verlopen dus direct met de leasemaatschappij, een geldverstrekker die al tientallen jaren bestaat dus je weet dat het veilig is. Je wordt dan als klant getoetst, net zoals dit bij mobiele telefoons gaat, na goedkeuring rond je de bestelling online af. In de winkel kan ook als je toevallig in de buurt bent. Als het papierwerk rond is zul je snel de scooter bij jou thuis afgeleverd krijgen. Dat stelt dus niet veel voor, en je bent snel weer op pad. Lees alle voorwaarden op de website van winkel en de leasemaatschappij.   Voor een scooter leasen of kopen in Helmond hoef je de deur niet uit, kijk gewoon online in de webshop naar alle merken en modellen om zo jouw droom scooter uit te zoeken.