Top 4 exclusieve oldtimers die het meest stegen in de afgelopen jaren

De markt voor oldtimers is steeds meer aan het aantrekken. Dit betekent dus dat er verschillende oldtimers zijn, die behoorlijk in waarde zijn gestegen. Al lijkt de markt voor oldtimers soms op een aandelenmarkt, deze 3 exclusieve auto’s zijn het meest in waarde gestegen en dus het investeren waard!

Volkswagen Kever uit 1967

De kever is een van die auto’s die iedereen wel kent. Het unieke design, heeft ertoe geleid dat er maar liefst 20 miljoen van zijn gebouwd. Echter voor de oudste bouwjaren moet je tegenwoordig een behoorlijk bedrag neertellen, waardoor het bekende model ook valt onder exclusieve auto’s.

Mercedes 300 SL uit 1954

Het futuristische model uit 1954 staat voornamelijk bekend om zijn deuren die open geklapt kunnen worden. Door de vleugeldeuren stond deze auto al snel bekend als exclusieve auto en genoot behoorlijke aandacht tijdens de introductie van deze auto. Deze uitvoering van Mercedes gaat tegenwoordig de deur uit voor minimaal 1 miljoen Euro!

Porsche 916

Deze uitvoering van Porsche is niet de meest bekende exclusieve auto. Toch is de Porsche 916 een van de meest zeldzame auto’s ooit. Dit komt doordat er slechts 11 van deze auto’s is geproduceerd in 1972. Toen deze auto werd geproduceerd was het de snelste auto die ooit is gebouwd door het merk. Het model kon dankzij zijn lichte gewicht maar liefst 233 kilometer per uur behalen.

Talbot Lago Grand Sport

Talbot is voor sommigen een erg bekend merk. Talbot is een dochterbedrijf geweest van diverse bedrijven zoals Peugeot en Chrysler. Ondanks dat het merk voornamelijk bekend voor het produceren van formule 1 auto’s, heeft het merk ook particuliere auto’s geproduceerd. Een van de mooiste auto’s van het merk is de Talbot Lago Grand Sport. De auto komt uit 1947 en heeft twee versies: een luxe- en een sport versie. Van deze uitvoering zijn er slechts 12 geproduceerd en is om die reden een erg exclusieve auto. Meer weet over exclusieve auto’s? Neem contact op met DBS Automotive.