Simons

Simons

In 1962 richtte Simon Angers het Zweedse bedrijf Ray Metallfabrik AB op. Het bedrijf is gevestigd in Ljungsarp en maakt onder andere producten van plaatmetaal en stalen buizen. Tegenwoordig zijn ze voornamelijk gespecialiseerd in de productie van uitlaatsystemen van hoge kwaliteit. Het gaat hen om het perfecte geluid in combinatie met maximale vermogenswinst. En dit voor een voordelige prijs. De producten worden onderverdeeld in 2 groepen:
  1. Simons SportsystemDeze uitlaatsystemen geven een auto een sportieve look en zijn beschikbaar voor verschillende automodellen. Ze zijn van hoge kwaliteit waardoor ze ook betere prestaties leveren.
  1. Simons Universal
Op maat gemaakte onderdelen die worden gebruikt om delen van of hele uitlaatsystemen voor de meeste auto’s te bouwen, herbouwen of repareren.

Fantastisch geluid, hoge kwaliteit en een sportieve look.

Simons biedt een sportief alternatief als uitlaatsysteem. De hoge kwaliteit verbetert niet alleen de performance van de auto, maar ook het geluid. Normale uitlaatsystemen worden ontwikkeld om zo stil mogelijk te zijn. Simons daarentegen ontwikkelt systemen voor bestuurders die graag feedback van hun motors krijgen en die op zoek zijn naar dat fantastische geluid waar menig man hun hoofd voor omdraait. Tip: instaplijsten – carstyle.nl

Duurzaamheid

De sportuitlaten zijn ontzettend duurzaam onder zowel normale omstandigheden en sportievere rijstijlen. Afhankelijk van het model en de generatie, worden ze uit verschillende materialen gemaakt. Deze materialen worden als volgt aangeduid: Deze aanduiding betekent dat voornamelijk roestvrij staal is gebruikt om deze onderdelen te produceren. De binnenkant bestaat uit chroomstaal om het risico op barsten te verminderen. De staal is gelegeerd met ongeveer 18% chroom en 8% nikkel. De levensduur voor een product van SS Quality is ongeveer 10 tot 20 jaar. Tip: https://info.carstyle.nl/auto-accessoires-guide/begrippenlijst-tuning-styling/wat-zijn-angel-eyes/ Deze onderdelen zijn gemaakt uit chroomstaal. Dit materiaal is een ferritisch roestvrij staal, gelegeerd met 10-12% chroom. Het niveau van koolstof is erg verlaagd en er is wat titanium toegevoegd aan de legering. Hierdoor is het sterk materiaal dat corrosie goed weerstaat. De levensduur van TOP Quality ligt tussen 10 en 20 jaar. Deze systemen bestaan uit een milde staal met een gealuminiseerde coating. In combinatie met extra dikte is dit product voordelig en gaat vrij lang mee. Afhankelijk van de motor, het gebruik en het wegdek, ligt het levensduur van deze producten tussen 3 tot 6 jaar.