Kentekenplaathouder auto

Iedereen met een auto heeft een kentekenplaathouder. Heb jij een eigen auto- of autoschadebedrijf? Dan is het ontwerpen en monteren van kentekenplaathouders een goede vorm van reclame maken. Na het verkopen of repareren van een auto kun je de kentekenplaathouder monteren en/of vervangen. Vraag na reparatie van de auto echter wel of de eigenaar hier toestemming voor geeft. Kentekenplaathouders voor een auto zijn gemakkelijk te ontwerpen en relatief goedkoop. Bij kentekenplaathouders geldt vaak: des te meer je koopt, des te meer voordeel je krijgt. Je kunt hierop jouw bedrijfsnaam en verdere informatie laten bedrukken. Er zijn verschillende soorten kentekenplaathouders die ieder een andere vorm van monteren hebben. Dit kost echter niet veel tijd. Door het gebruik te maken van persoonlijke kentekenplaathouders kun jij op een gemakkelijke reclame maken en verspreiden voor jouw bedrijf.

 Hoe kies je voor het juiste ontwerp?

  1. Als allereerst moet je de tekst bedenken die op de kentekenplaathouders wordt afgedrukt. Voor veel bedrijven is dit meestal de naam en de voornaamste diensten. Je kunt er ook voor kiezen om de slogan van je bedrijf te laten drukken, denk er echter om dat je niet te veel tekens gebruikt. De letters moeten namelijk nog wel leesbaar blijven.
  2. Als tweede moet je denken aan het lettertype en de grote. Dit heeft te maken met de leesbaarheid. De letters die op de kentekenplaathouders worden gedrukt moeten namelijk van een afstand nog te lezen zijn. Hoe duidelijker de letters te lezen zijn des te meer reclame je uiteindelijk maakt.
  3. De laatste stap is het kiezen van de kleur van de tekst. De kleuren die je het meest voorbij zult zien komen zijn wit, zilvergrijs en (kentekenplaat)geel. Deze kleuren vallen het meest op. Je kunt er ook voor kiezen om de kleur te gebruiken van het logo van jouw bedrijf. Op deze manier creëer je namelijk herkenbaarheid. Het plaatsen van een logo is ook een optie.

Verschillende soorten kentekenplaathouders

Als je klaar bent met het kiezen van het ontwerp, kun je kiezen uit de verschillende soorten kentekenplaathouders voor een auto.

Model Fast Click

Het Fast Click model is het meest voorkomende en de standaard kentekenplaathouder. Dit model is snel te monteren en te verwijderen. Mocht het verwisselen van het kenteken nodig zijn, dan kan dit ook gemakkelijk.

Model Clipper

Deze kentekenplaathouder is net wat verschillend van de Fast Click. Dit model is veiliger door het gebruik van extra clipjes in de bovenhoeken. Op deze manier zit de kentekenplaat extra goed vast.

Model 3D reliëf

Deze houder geeft een exclusieve uitstraling door het reliëf in het ontwerp van jouw bedrijf. Je kunt hierbij kiezen of je de letters een glanzende of verchroomde afwerking wilt geven. Dit model straalt meer luxe uit dan de andere modellen en is net zo gemakkelijk te monteren dan het Fast Click model.

Kentekenplaathouder 4x4

Dit model is geschikt voor een Jeep, caravan of terreinwagens. Het model is hoger en minder breed, waardoor je eventueel rekening moet houden met een andere opdruk. Dit model heeft een maximaal opdrukgebied van ongeveer 1.6 cm hoog en 32 cm breed.   Bij het uitkiezen van het soort model wordt aangeraden om erop te letten dat de kentekenplaathouder is gemaakt van ABS. Dit is een lichte kunststof die erg hard is. Hiernaast is het lang van levensduur, waardoor de kentekenplaathouder lang mooi zal blijven.