De voordelen van het leasen van een auto in 2022

Het komt steeds vaker voor; het leasen van een auto. Ook dit jaar ontkomen we er niet aan. De verwachting is dat in 2022 een flink aantal nieuwe leaseauto’s de Nederlandse snelwegen zullen gaan bestormen. Is dit raar? Nee, zeker niet! Het leasen van een auto kent namelijk onwijs veel voordelen. In dit artikel leggen wij je uit wat de voordelen zijn van het leasen van een auto in 2022, wat leasen ook alweer is, welke vormen van leasen er bestaan en vertellen wij je de beste plek om een auto te leasen! Ben je benieuwd naar het antwoord van al deze vragen? Lees dan vooral verder. We gaan het je uitleggen.

Wat is leasen ook alweer?

Alhoewel de meeste van ons wel ongeveer wel weten wat het leasen van een auto is, is lang niet iedereen echt bekend met het fenomeen leasen. Er zitten namelijk enorm veel haken en ogen aan bij het leasen van een auto en welke vorm je kiest van leasen bepaalt veel zaken. Of je nu dus al bekend met leasen of helemaal nieuw, in dit artikel vertellen we je handige tips die je zeker nog niet wist over het leasen van een auto! Het leasen kun je vergelijken met het huren van een woning. Maandelijks betaal je een vast bedrag dat je hebt afgesproken met de leasemaatschappij. Hierna mag jij rondrijden in de auto en gebruiken alsof hij van jou is. Dit is echter in de theorie niet zo. Afhankelijk van het soort leasen kun je wel de eigenaar worden.

Welke vormen van leasen heb je?

Er bestaan over het algemeen twee vormen van leasen: financial lease en operational lease. Welke vorm je kiest is afhankelijk van je eigen wensen en behoefte. Lees je vooraf dus goed in of laat je informeren over beide soorten. Wil je bijvoorbeeld een Renault Megane E-tech leasen? Dan kun je kiezen uit verschillende vormen.

De voordelen van leasen

Het leasen kent vele voordelen. Zo heb je geen hoge aanschafprijs, waardoor je niet in één keer een flinke zak met geld kwijt bent. Ook weet je wat je te wachten staat, je hebt namelijk een vast maandtarief. Ook bestaan er geen risico’s, het leasen is namelijk inclusief onderhoud en reparaties.

Waar kan je een auto leasen?

Een auto leasen doe je bij Mobility Service Nederland!